En ansiktsbehandling ger dig renare, jämnare och finare hud. Redan efter första behandlingen hos oss på Saltsjöbadens skönhetssalong kommer du märka, samt känna, skillnad på din huds kvalitet. Vi erbjuder allt från ansiktsmasker och peelingar till olika typer av krämer och ansiktsmassage. Du får även personlig rådgivning om hur du bäst kan sköta om din hud hemma, mellan dina behandlingar hos oss.

Behandlingar

Microneedling – Dermapen
Microneedling /dermapen orsakar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Den verkar mot rynkor, ärr, hudbristningar och celluliter och förbättrar märkbart hudens ton och textur.

Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition.

Pris:
2 500 kr per behandling.

Infuzion System – en helt ny nålfri behandlingsmetod
Infuzion System är en revolutionerande behandling som slussar in skinboosters ner i huden till subkutan vävnad via hårfollikeln och svettkörteln. Man för ner hyaluronsyran med hjälp av galvaniserad ström och en patenterad roller som rullas över hudytan. Detta skiljer sig ifrån andra skinboosters där hyaluronsyran förs ner i huden genom ett par hundra nålstick.

Hur går en behandling till?
Fyra olika zoner går att behandla; ansikte, hals, dekolletage och händer. Det går även att fokusera på specifika problemområden som mörka ringar under ögonen, nasolabialveck, kråksparkar, rynkor runt munnen samt för att få lite fylligare läppar.  Behandlingen ger omedelbar effekt. Fina linjer och mindre rynkor fylls ut. Huden blir återfuktad på djupet och får en jämn och fin yta med lyster.

Pris:
2 900 kr per behandling. Minst tre behandlingar för bästa resultat med en veckas mellanrum. Paketpris för tre behandlingar 7 500 kr

BB Glow
BB Glow-behandling bygger på en koreansk metod för att jämna ut hudton. Detta är den senaste utvecklingen av koreanska kosmetologer för hälsosamt och strålande utseende. Lämplig för både kvinnor och män och har inga åldersbegränsningar och passar alla hudtyper. BB Glow-behandlingen är en sort av Microneedling behandling (fraktionell meso terapi) och är smärtfri.

BB Glows behandlingseffekt 
Effekten märks redan efter den första behandlingen, förstärks sedan under de första två veckorna och håller i drygt 4 månader. För att få ett långvarigt resultat, 6–12 månader beroende på hudtyp, rekommenderas upprepande procedurer. Utifrån önskat resultat och hudens acceptans rekommenderas en kur på 3–5 behandlingar men det går lika bra att bara göra en behandling för att få en synbar skillnad.

Fördelar:
Omedelbar eller gradvis blekning/hudtoning
Kontroll av överdriven aktivitet av melanin (fläckar, färgdefekter, åldersfläckar).
Stimulering av kollagenproduktion
Ökar hudens elasticitet
Ger näring och hydratisering
Föryngring, åter fuktning och lyftning
Minskar antalet fina linjer/rynkor
Minskar porer
Förbättrar hudens naturliga skydd
Ökar jämn hudfärg
Berikar huden med antioxidanter
Neutraliserar fria radikaler
Reducerar missfärgning (hypopigmentering).

BB Glow-behandling passar:
För alla åldrar
För alla hudtyper
För grå och livlös hud
För ojämn hudton
Minskar porer och tar bort fett/olja för fet hud
Reducerar pigmentering och fräknar
Reducerar acne/acne ärr
Reducerar bristningar/OP ärr
Reducerar åldersfläckar.

Pris: 2 100 :-per behandling . Rekommenderas tre behandlingar för bra resultat . Paketpris 5 500 :-

Plaxspot
Plaxspot´s framdel ger en liten plasma-blixt från spetsen till huden i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar överskjutande hud, dra åt locket / under ögonområdet. Det blir en massa små prickar och oftast bruna, för varje gång den nuddar huden och den överflödiga huden försvinner och oxideras. Huden på behandlingsområdet stramas upp och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.

Vad ska man tänka på innan behandlingen?
Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande mediciner. Det rekommenderas inte dricka kaffe eller liknande dricka med koffein. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring 60 – 80 minuter före behandling.

Vilka områden kan behandlas?
Ögonlock, över och under
Överläpp
Halsen
Kinder och hamsterpåsar
Pannan och argrynkan
Decolletage, bröst
Magen/ hud runt navel
Korrigering av ojämn hud, ärr, bristningar, milier eller gropar
Korrigering av åldersfläckar, pigmentfläckar och blodkärl

Så går det till:
Området som ska behandlas bedövas med kräm i 45 minuter innan behandlingen. Därefter “bränner” man med Plaxpot-pennan över området som ska behandlas. Det finns tre olika tekniker med olika funktion beroende på behandlingsområde och syfte. Vid ögonlockslyft bränner man små prickar i ett särskilt 5-punkts-mönster, vilket är den mest effektiva metoden för åtstramning av huden.

Vad händer efter behandling?
Direkt efter behandlingen syns de små brunaktiga prickarna tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå. Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar. Svullnad kan uppstå de första 2-3 dagarna, kan dämpas med kylblock. Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen. Det är viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor de 3 första månaderna efter avslutad behandling för att undvika risk för hyperpigmentering. Använd krämen som du får av din behandlare.

Vilket resultat får man?
Beroende på hud typ, ålder, område och behandlingens intensitet är resultatet individuellt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, så personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud. Många tycker att det räcker med en behandling.

Hållbarhet för behandlingen?
Huduppstramningen som uppnås är permanent, dock fortsätter huden att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.

Pris:
Ögonlock 75 min 2 900 kr
Under ögon 75 min 2 900 kr
Övriga områden 2 000 kr